Ärtsoppa med kyckling

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

En lite annorlunda ärtsoppa med både gröna och gula ärtor. En favoritsoppa för min man men inte för mig eftersom jag inte äter ärtsoppa alls.

Ingredienser

  • 2½ dl gula torkade ärtor
  • 1.25 dl gröna torkade ärtor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 lagerblad
  • 10 pepparkorn
  • 1 l vatten
  • 2 kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ärtor, lök, lagerblad, pepparkorn och vatten i en stor kastrull. Ge det hela ett uppkok, rör om då och då under tiden. Sänk värmen och låt det hela sjuda under lock tills ärtorna är mjuka. Skumma av då coh då. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
    2. Ta bort lagerbladen och kasta dessa. Putsa kycklingfiléerna fria från fett. Värm hönsbuljongen i en kastrull och koka kycklingen väl. Lyft upp kycklingen ur buljongen och låt dem rinna av väl, men spara buljongen. Låt kycklingen svalna och skär den i tunna strimlor och ställ åt sidan.
    3. Häll ärtblandningen i en matberedare. Kör ca 1-2 minuter till en slät massa. Häll tillbaka massan i kastrullen. Tillsätt kycklingen, buljongen och koriander. Hetta upp och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben