Min fosterfamilj bodde i Afrika under 25 år och den här kakan lärde min fostermamma sig att baka där. Underbart god och saftig. Den är nästan ännu godare en eller två dagar efter att man gjort den. Den håller sig saftig länge.
Ingredienser
4 medelstora bananer
2 dl socker
100 g smör
3 ägg
1-2 tsk kanel
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Rör i äggen. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
- Blanda kanel, mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
- Smörj en rund bakform, ca 23 cm i diameter, med smör. Häll i lite mjöl och vänd runt så att det fastnar även på kanterna. Häll i smeten.
- Grädda kakan i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
- Man kan även med fördel smälta 200 g mjölkchoklad (jag föredrar Marabou) och blanda med 1 msk smör och sen breda över kakan. Choklad och banan är jättegott ihop.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Låter gott ska testa detta!
Oups, glömde äggen, men va sjukt god ändå.. Så kan inte vänta tills jag får anledning att laga en med ägg ;)