Afrikansk gryta

Serverar: 4 portioner

Men man MÅSTE ha jasminris till!

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • Olja
  • 3 färska tomater
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1-2 msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1 liten burk ananas
  • 2 bananer
  • 1/2 dl cashewnötter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt de koka i femton minuter. Häll sedan av vattnet. Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp. Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka cirka fem minuter. Tillsätt sedan bananerna i skivor och hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bianca72 13 februari 2010

    Låter ungefär som jag brukar tillaga indisk dahl, fast med ananas, bananer och nötter i. Dahl är en av mina favoritmaträtter så jag ska definitivt prova detta recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben