Afrikansk gryta

Serverar: 4 portioner

Kryddigt och gott

Ingredienser

  • 600 gr benfritt nötkött
  • 2 stora gula lökar
  • 2 morötter
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3 msk smör
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • l kryddmått nejlikor
  • 1 kryddmått ingefära
  • 1 dusch kajenpeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 4-5 dl tärningsbuljong
  • 1 msk smör
  • 2-3 msk mjöl
  • Instruktioner

    Skär köttet i små tärningar. Skal och tärna löken, skär morötterna i skivor och krossa vitlöken. Hetta upp matfettet och fräs kött och grönsaker väl. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, citronsaften och buljongen. Låt grytan koka under lock till köttet känns mört. Ca 45-60 minuter. Blanda matfett och mjöl och rör ned i grytan. Koka ytterligare någon minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben