Afrikansk kyckling och brysselkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Mycket god kycklinggryta.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor (1-2 st)
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk bailika
  • 1 chili (färsk, ½-1. röd eller grön)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk torkad
  • 3 dl hönsbuljong
  • 300 g brysselkål
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med kryddor i en plastpåse. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tärna kycklingfiléerna. Lägg chili och kyckling i plastpåsen och ställ i kylskåpet ca 2 tim.
    2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Skala och grovhacka rödlökarna. Låt lökarna fräsa med någon minut. Tillsätt ingefäran och häll över buljongen.
    3. Skölj och ansa brysselkålen. Lägg den i grytan och låt puttra 7-8 min. Skölj och tärna tomaterna och rör ner dem i grytan.
    4. Servera grytan med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben