Afrikanska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Mycket goda och smakrika köttbullar.

Ingredienser

  • Sås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 4 hackade tomater
  • Köttbullar
  • 600 g köttfärs
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 nypor färsk koriander, grovt hackad
  • 3-5 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken med oljan i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt sjuda samman 15 minuter. Tillsätt de hackade tomaterna.
    2. Blanda ihop köttfärs, vitlök, ägg, spiskummin, kanel, persilja, koriander, salt och peppar. Stek ett litet prov och justera eventuellt kryddningen.
    3. Rulla 12 lite större köttbullar av färsen. Lägg ner dem i tomatsåsen, och låt dem koka på svag värme ca 15 minuter.
    4. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    tuslus 4 augusti 2010

    mycket gott!! det är redan en stående favorit här hemma :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben