Agges nybakta frukostbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Så gott med nybakt på morgonen...och att slippa göra "hela" arbetet då....

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella 1%
  • 2 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 10-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet + mjölken, som ska vara "fingervarmt". Rör ner Kesella, salt, linfrön och fiberhavregrynen. Arbeta sen i vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Jäs övertäckt 30 minuter.
    2. Ta upp degen och arbeta den smidig. Forma till ca 20 bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ i kylskåp över natten.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna stå i rumstemp tills ugnen blivit varm. Grädda i 10-12 minuter mitt i ugnen.
    4. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben