Så gott med nybakt på morgonen...och att slippa göra "hela" arbetet då....
Ingredienser
50 g jäst
3 dl vatten
3 dl mjölk
2 dl kesella 1%
2 tsk salt
1 dl krossade linfrön
4 dl fiberhavregryn
10-12 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet + mjölken, som ska vara "fingervarmt".
Rör ner Kesella, salt, linfrön och fiberhavregrynen.
Arbeta sen i vetemjölet, men spara lite till utbakningen.
Jäs övertäckt 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den smidig. Forma till ca 20 bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Ställ i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt bullarna stå i rumstemp tills ugnen blivit varm.
Grädda i 10-12 minuter mitt i ugnen.