Frukostbulle/bar

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

En brödbar med valfri fyllning i. Gott till frukost, mellanmål eller kvällsmat.

Ingredienser

  • 4 msk havregryn
  • 4 msk valfritt mjöl
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk mosad banan (kan bytas ut mot ex kvarg/youghurt/fil)
  • 2 msk kvarg/youghurt/fil
  • 2 tsk sötning
  • Några hallon + blåbär
  • Alternativt: byt ut fyllningen (i detta fall hallon och blåbär till vad som faller i smaken, mosad banan, mixat äpple eller kanske ost?)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180-200 grader. Blanda alla torra ingredienser Blanda ner den bit mosade bananen och kvargen till en ganska kletig smet. Smöra/olja en liten, helst rektangulär, form. Smeta ut halva smeten i formen men gör det inte för tunt. Fördela fyllningen jämnt över lagret i formen och lägg sedan resterande havregrynsmet över och forma så det "täcker" fyllningen lite. Grädda i ca 10 minuter i ugnen.
    2. Hoppas det smakar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben