En brödbar med valfri fyllning i. Gott till frukost, mellanmål eller kvällsmat.
Ingredienser
4 msk havregryn
4 msk valfritt mjöl
1-2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 msk mosad banan (kan bytas ut mot ex kvarg/youghurt/fil)
2 msk kvarg/youghurt/fil
2 tsk sötning
Några hallon + blåbär
Alternativt: byt ut fyllningen (i detta fall hallon och blåbär till vad som faller i smaken, mosad banan, mixat äpple eller kanske ost?)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180-200 grader.
Blanda alla torra ingredienser
Blanda ner den bit mosade bananen och kvargen till en ganska kletig smet.
Smöra/olja en liten, helst rektangulär, form.
Smeta ut halva smeten i formen men gör det inte för tunt.
Fördela fyllningen jämnt över lagret i formen och lägg sedan resterande havregrynsmet över och forma så det "täcker" fyllningen lite.
Grädda i ca 10 minuter i ugnen.
- Hoppas det smakar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
"Övernattande" fruktostbullar
Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...