Frukostbullar med grahamsmjöl

Serverar: 60 portioner

Tid: 2 timmar

Nyttiga frukostbullar med inslag av solroskärnor, pumpafrö/linfrö. Bakas med fördel av ekologiskt odlade råvaror.

Ingredienser

  • 1 liter vatten, 37 gr (använd termometer)
  • 2 pkt blå jäst
  • 1 liter grahamnsmjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpafrö/linfrö
  • 2 dl vetekross
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i lite vatten, slå på resterande vatten. Tillsätt 1 liter av mjölet (blanda t.ex graham och vete) och blanda till en "fördeg". Låt degen vila i rumstemperatur ca 30 minuter. Blanda i övriga ingredienser (smöret ska vara mjukt) och arbeta till en smidig deg. Dela degen i fyra delar och gör en längd som skärs i 15 lika bitar och lägg på plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i 225 gr C ca 10 min. låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben