Akoko sy voanio (kyckling i kokosmjölk)

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Detta är en kycklinggryta från Madagaskar. Jag har själv aldrig varit där, så vet inte om det är såhär den egentligen ska smaka. Den var dock väldigt god och lätt att tillaga.

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 kg kyckling i bitar (utan ben)
  • 1-2 tsk rivet citronskal
  • 1 pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • Gryta
  • olja till stekning
  • 2 gullökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 tomater (kan ersättas med röd paprika)
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2½-3 dl osötad kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Riv skalet av citronen och pressa den. Marinera kycklingen i citronsaften och skalet tillsammans med salt och peppar i ca 1 timme.
    2. Hacka lök och pressa vitlök och fräs dem i oljan i en stekpanna eller gryta i några minuter
    3. Tillsätt kyckling och marinad till löken och tillaga till kycklingen nästan är klar
    4. Sänk värmen, häll i hackade tomater och ingefära och rör om i några minuter
    5. Tillsätt kokosmjölken och låt det puttra på låg värme till kycklingen är klar och såsen har tjocknat.
    6. servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben