Kyckling i kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket god indisk gryta som är enkel att laga, ris som tillbehör.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 gul lök
  • 2 tsk hackad koriander på burk
  • 2 kanelstänger eller ca 1 tsk mald kanel
  • ca 1 tsk ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 175 g champinjoner
  • 250 g krossade tomater
  • Salt
  • 1 dl vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Häll olja i en gryta och fräs löken och svampen. tillsätt kycklingen, krossade tomaten och alla kryddor. Stek tills kycklingen är klar, tillsätt sist kokosmjölken och låt allt puttra i ca 15 minuter.
    2. Klart att avnjutas, serveras med ris till!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    elpatron 12 september 2008

    Hej, tänkte jag skulle testa rätten idag, men ser inte de krossade tomaterna i beskrivningen. Förmodar att de ska blandas med kokosmjölken o hällas i med den? Så kommer jag göra iaf. Återkommer med betyg och bild på det oxo :)

    elpatron 12 september 2008

    Hittar heller inte beskrivning om svampen, ser jag nu?? Ska den brynas före mjölken o tomaterna eller kokas i vätskan sen? Jag fräser dom lite innan med kycklingen. Återkommer senare om hur det blev.

    elpatron 12 september 2008

    Kunde tyvärr inte göra efter ditt recept eftersom jag inte hade full beskrivning, dessutom hade jag inte chilipulver hemma, så jag gjorde om det lite. Jag tog o krossade några piri-piri, tillsatte 1 tsk cayennepeppar, ½ tsk kardemumma, 2½ tsk ingefärspulver och 4 vitlöksklyftor. Blev mycket starkt och gott. Try it :) Bild kommer iaf, det tog jag....

    elpatron 14 september 2008

    Här kommer bilden på rätten :)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben