Åländsk fisksoppa med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Från den åländske mästerkocken Michael Björklund, årets kock 2000.

Ingredienser

  • 400 g abborrfiléer, byxade och skurna i bitar
  • 2 l skaldjursbuljong
  • 8 skalade potatisar i bitar
  • 3 skalade morötter i bitar
  • Knappt 1 dl skalad palsternacka i stavar
  • 1 dl skalad rödlök, skuren i bitar
  • 1 dl finhackad dill
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 dl kräftstjärtar
  • 1 dl sockerärter i bitar
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen, tillsätt potatis, morötter och palsternacka. Koka rotfrukterna mjuka, ca 10 minuter.
    2. Tillsätt fisk, lök och dill. Ge soppan ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna, kräftstjärtarna och sockerärterna och servera.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6
    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben