Alla Hjärtansdag tårta - Valentintårta

Den perfekta tårtan.

Ingredienser

  • 2 förpackningar kyld smördeg
  • 1 äggvita
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl Dansukker Råsocker strö
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl kesella
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl Dansukker Flor med jordgubbsmak
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Rosa marsipan
  • Grön marsipan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rulla ut smördegsplattorna och skär ut två hjärtan på varje platta. Pensla med äggvita och strö på mandelspån och råsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Mixa eller mosa jordgubbarna. Blanda i kesellan och flor med jordgubbsmak.
    4. Smält gelatinbladen och vattnet i en kastrull. Tag ett par skedar av jordgubbsblandningen och rör ut i gelatinet innan detta vänds ner i fyllningen.
    5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i jordgubbsblandningen.
    6. Bred eller spritsa ut fyllningen på bottnarna. Lägg samman. Garnera den översta med riven vit choklad och marsipanblommor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben