Allas Rabarberpaj

Serverar: 10-16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Finfint recept som jag hittat i Allas veckotidning. Mycket omtyckt av vänner och bekanta.

Ingredienser

  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • Garnering
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till bottnen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassad till en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter och lägg i. Nagga väl och sätt in i kyl ca 10 min.
    2. Skär rabarbern i cm-stora bitar, blanda med socker, potatismjöl och vaniljsocker.
    3. Förgrädda pajbotten i 200 grader ca 10 minuter.
    4. Mixa samman mandelmassa och ägg. Fördela rabarberna i skalet och häll ägg-och mandelmassesmeten över. Strö över flagad mandel och grädda sedan i ytterligare 50 minuter eller tills fyllningen har stannat..

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben