Finfint recept som jag hittat i Allas veckotidning. Mycket omtyckt av vänner och bekanta.
Ingredienser
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
Fyllning
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa
3 ägg
Garnering
50 g flagad mandel
Instruktioner
Blanda samman ingredienserna till bottnen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassad till en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter och lägg i. Nagga väl och sätt in i kyl ca 10 min.
Skär rabarbern i cm-stora bitar, blanda med socker, potatismjöl och vaniljsocker.
Förgrädda pajbotten i 200 grader ca 10 minuter.
Mixa samman mandelmassa och ägg. Fördela rabarberna i skalet och häll ägg-och mandelmassesmeten över. Strö över flagad mandel och grädda sedan i ytterligare 50 minuter eller tills fyllningen har stannat..