Aloo gobi

Indiskt.

Ingredienser

  • ½ tsk mald gurkmeja (eller en liten bit riven färsk)
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskumin
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • ca 2 färska eller torkade chilifrukter (beroende på styrka)
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kokt potatis
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 gula lökar
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna potatisen och skär blomkålen i små buketter. Förväll blomkålen ett par minuter i lättsaltat vatten. Skär löken i strimlor.
    2. Hetta upp en stekpanna med lite olja i (inte olivolja i detta fallet) och låt löken mjukna utan att ta färg.
    3. Mortla hela kryddor om du använder det, hacka färsk chili och riv ingefära och vitlök. Låt kryddorna och vitlöken steka med löken ett par minuter. Ha inte för hög värme så kryddorna bränns.
    4. Häll i potatis och blomkål och vänd runt i kryddorna ett par minuter. Tillsätt salt, eventuellt peppar och en deciliter vatten
    5. Låt vätskan ånga av och servera genast med naanbröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben