Aloo jeera

Serverar: 6-8 portioner

Mättande potatisgryta med rejält kajennsting.

Ingredienser

  • 1 kg kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk hel kummin
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 1 tomat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 ½ msk malen koriander
  • 1 msk kajennpeppar
  • ½ dl socker
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs kummin i oljan tills de poppar. Blanda i lök och chili och fräs tills det blir mjukt, 5-10 minuter.
    2. Skär tomaten i klyftor. Grovhacka koriandern. Tillsätt tomat, färsk och malen koriander, kajennpeppar och socker. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt. Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    3. Skär potatisen i 2 cm stora bitar. Blanda dem och låt potatisen bli varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben