Aloo gobi - indisk blomkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Doften och smaken av denna gryta är himmelsk! Dessutom är den lätt att göra och billig!

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 3-4 potatisar
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk spiskummin
  • ½ msk malen koriander
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 burk kokta kikärter, 400 g, avsköljda
  • 1 lime, rivet skal (endast det gröna)
  • 25 g smör
  • Servering
  • 2 dl jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till under omrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.
    2. Riv ingefäran, krama ner saften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter. Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen (spara den andra till servering). Koka upp och rör ner en klick smör.
    3. Servera grytan med kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben