Gryta med potatis och blomkål

Serverar: 3-4 portioner

Den här vegetariska grytan är inspirerad av den indiska rätten aloo gobi, där potatis och blomkål kokar ihop i en kryddig och gräddig sås. Vacker och supersnabb att göra om du har potatis över efter gårdagens middag, det går givetvis bra med rå potatis också, då är det bara att öka på koktiden något.

Ingredienser

  • 2 kokta potatisar
  • 1 tomat
  • 350 g blomkål
  • 3 msk olja
  • 3/4 tsk senapsfrön
  • ½ tsk spiskummin
  • 3/4 tsk gurkmeja
  • ½ tsk garam masala
  • Chiliflakes efter smak
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 dl vatten
  • 2 dl kokta kikärter
  • Salt
  • 1½ dl grädde
  • Servering
  • Eventuellt ris eller ett gott bröd
  • Instruktioner

    1. Bryt potatisen i bitar. Hacka tomaten och skär blomkålen i fina buketter. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt senapsfröna. När fröna liksom börjar vissla lite, tillsätt spiskummin, gurkmeja, garam masala och chiliflakes och låt fräsa någon minut, passa så att det inte bränns.
    2. Tillsätt hackad vitlök, riven ingefära och tomat och fräs ytterligare en liten stund. Späd med vatten och lägg i potatis, blomkål och kikärter. Salta. Låt puttra tills blomkålen är nätt och jämnt mjuk, tillsätt sedan grädden. Koka upp och smaka av.
    3. Servera gärna med ris eller ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben