Ambrosia (amerikansk apelsinsallad)

Serverar: 4 portioner

Jättegod och fräsch dessert. Gjord på blodapelsin som det ju är säsong för nu.

Ingredienser

  • 6 blodapelsiner
  • Ca 1½ dl kokosflingor
  • 2-3 msk socker
  • 1½ dl söt sherry
  • Tillbehör
  • Vispgrädde
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär apelsinerna i tunna skivor. Tag vara på saften. Lägg ett lager apelsinskivor i en skål, strö kokosflingor och lite socker över och täck med ytterligare ett lager apelsinskivor. Fortsätt att varva på samma sätt.
    2. Häll till sist över sherryn och saften från apelsinerna. Låt stå kallt och dra i 1 timme före servering.
    3. Vispa grädden och smaksätt den med kanel och socker och servera den till salladen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben