En köttfärsgryta som är laddad med näring men fattig på kalorier.
Ingredienser
500 g köttfärs
1 blomkålshuvud ca 500 g
3 stjälkar stjälkselleri
1½ tsk dragon
½ tsk salt
1 krm peppar
1 buljongtärning
1 klyfta vitlök
4 dl vatten
3 tomater
Kryddgrönt
Instruktioner
Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Ansa och skär sellerin i bitar. Skär tomaterna i klyftor.
Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett tills den har fått lite färg.
Lägg färsen i en gryta och tillsätt, selleri och blomkål. Krydda med dragon, salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlök. Späd med vatten.
Låt grytan sjuda ca 8 minuter.
Tillsätt tomatklyftorna och låt grytan puttra ytterligare ca 2 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Garnera med kryddgrönt. Bjud kokt pasta eller ris till, eller ett gott bröd. Servera gärna grytan i djupa tallrikar.