Amerikansk färsgryta

Serverar: 4 portioner

En köttfärsgryta som är laddad med näring men fattig på kalorier.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 blomkålshuvud ca 500 g
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1½ tsk dragon
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 buljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 dl vatten
  • 3 tomater
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Ansa och skär sellerin i bitar. Skär tomaterna i klyftor.
    2. Fräs färsen jämnt smulig i lite matfett tills den har fått lite färg.
    3. Lägg färsen i en gryta och tillsätt, selleri och blomkål. Krydda med dragon, salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och pressad vitlök. Späd med vatten.
    4. Låt grytan sjuda ca 8 minuter.
    5. Tillsätt tomatklyftorna och låt grytan puttra ytterligare ca 2 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Garnera med kryddgrönt. Bjud kokt pasta eller ris till, eller ett gott bröd. Servera gärna grytan i djupa tallrikar.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben