Amerikansk köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Ny smakupplevelse

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken, selleri och timjan. Fräs den gula löken och pressad vitlök med smör i kastrull. Slå på vin och sjud ett par minuter.
    2. Skär bort kanterna från det vita brödet. Lägg brödet i en rymlig bunke och slå på lök- och vinblandningen. Mosa sönder brödet, tillsätt köttfärs, hackad timjan, smulat lagerblad och hackad persilja. Salta och peppra och rör till sist i ägget. Arbeta ihop och forma en "limpa" som läggs på smörad, ugnsfast form.
    3. Stek köttfärslimpan en knapp timme i 175 graders ugn. På amerikanskt vis serveras köttfärslimpan med kokta grönsaker och potatismos

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben