Amerikansk white cake - vit tårtbotten
Bästa tårtbotten med smak av vanilj och mandel. Baka i långpanna eller rund hög sockerkaksform.
Receptet räcker till 2 låga runda kakformar, 1 halv plåt eller 24 cupcakes. (Dubbla receptet för att få en stor hel plåt som på bilden).
Dekorera gärna med frosting med grädde:
http://www.matklubben.se/recept/frosting_med_graedde_107468.html
Ingredienser
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl socker
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
160 gram smör, rums temp
4 äggvitor
1 helt ägg
2 1/3 dl mjölk eller naturell yogurt
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk mandelextrakt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C. Smöra och mjöla din form.
- Blanda alla torra ingredienser. Ha i smöret och blanda tills du får en smulig smet.
- Ha i äggvitorna, en åt gången och sist det hela ägget. Skrapa ner sidorna när det behövs.
- Blanda mjölk eller yogurt med vanilj och mandel extrakt. Ha i en 3e del åt gången i kaksmeten, vispa 2-3min efter varje 3e del. Vispa tills smeten är fluffig.
- Ha i smeten i din form och grädda 25-35min (för 2 kakformar), 36-45min för en plåt eller 18-20min för cupcakes.
Låt svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)