Amerikansk white cake - vit tårtbotten

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Bästa tårtbotten med smak av vanilj och mandel. Baka i långpanna eller rund hög sockerkaksform. Receptet räcker till 2 låga runda kakformar, 1 halv plåt eller 24 cupcakes. (Dubbla receptet för att få en stor hel plåt som på bilden). Dekorera gärna med frosting med grädde: http://www.matklubben.se/recept/frosting_med_graedde_107468.html

Ingredienser

  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 160 gram smör, rums temp
  • 4 äggvitor
  • 1 helt ägg
  • 2 1/3 dl mjölk eller naturell yogurt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk mandelextrakt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C. Smöra och mjöla din form.
    2. Blanda alla torra ingredienser. Ha i smöret och blanda tills du får en smulig smet.
    3. Ha i äggvitorna, en åt gången och sist det hela ägget. Skrapa ner sidorna när det behövs.
    4. Blanda mjölk eller yogurt med vanilj och mandel extrakt. Ha i en 3e del åt gången i kaksmeten, vispa 2-3min efter varje 3e del. Vispa tills smeten är fluffig.
    5. Ha i smeten i din form och grädda 25-35min (för 2 kakformar), 36-45min för en plåt eller 18-20min för cupcakes. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben