Amerikanska chokladkakor

Serverar: 24 portioner

Mmmm så goda

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 50 g finhackade hasselnötskärnor
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • Valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret eller margarinet och tillsätt kakaon rör tills smeten blir slät vispa ägg och socker pösigt rör ner chokladblandningen, vetemjölet väl blandat med bakpulvret och de hackade nötkärnorna
    2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x30 cm och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 grader 30-35 minuter
    3. Bryt blockchokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Bred chokladen över kakan när den kallnat och garnera med en bit valnöt skär den i bitar när chokladen har stelnat.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    flabban 27 oktober 2012

    Mycket god. Jag hackade nötkärnorna väldigt fint och fick fram nötsmaken bra. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben