(Amerikanska) Grillade revbenspjäll

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

De godaste grillade rev jag har smakat.

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 st köttbuljong
  • 2 msk salt
  • 4 st, ca 30 cm långa revben
  • 1 dl matolja
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 tsk salt
  • (4 msk flytande honung om man vill ha dem sötare)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med lök, tomatpure, buljong, salt, lägg i reven och låt sjuda i ca 20 min så de blir mjuka.
    2. Vispa i hop marinaden och lägg i revbenen. Låt ligga 2 timmar i kylen innan grillning

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (6)

    an_lin 18 december 2008

    Tack, för det receptet! Det är helt underbart smaskigt, gott. Precis så där som man får dem i USA, köttet bara ramlar av benen. Man blir härligt kletig om munnen, men vad gör det när det smakar gudomligt!

    grandor 30 juli 2010

    Mycket goda revben. Alla gästerna tyckte att de var toppengoda! Tack för receptet!

    Fridalius 22 december 2010

    Goda, godare, godast!!! Dessa är stående på fredagsmyset, lätt godare än coops köpe!

    Upstart 26 april 2011

    Mycket goda revben, tack för receptet!

    christincarlsson 30 april 2011

    Jäklar va gott. Gjorde de med tjocka revben. Klar 5

    Mallissa 1 juni 2014

    Undrar hur länge man ska koka/grilla? Tjugo minuter kokning och..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben