Amerikanska kanelbullar - Sticky Buns

Serverar: 16-18 portioner

De här bullarna är helt vansinnigt goda. Jag älskar den fräscha limesmaken i den underbara glazen.

Ingredienser

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 12 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 50 g pecannötter
  • 50 g valnötter
  • 250 g mjukt smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1,5 dl russin
  • Smör till formen
  • Ägg till pensling
  • Pecannötter
  • Valnötter
  • Råsocker
  • Cream cheese glaze
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 dl florsocker
  • Skal av 2 lime
  • Saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
    2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
    3. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.
    6. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.
    7. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.
    8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.
    9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
    10. Cream cheese glaze: Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.
    11. Smaksätt med rivet limeskal och saft. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.
    12. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.
    13. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben