Amerikanska pepparkakor

Serverar: 100 portioner

En amerikansk variant istället för de klassiska pepparkakorna till jul!

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2 dl Dansukker ljus eller mörk sirap
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 msk bikarbonat
  • Rivet skal av en citron
  • 2 msk ingefära
  • Ca 11 dl vetemjöl (660 g)
  • 2 dl Dansukker brun farin strö
  • 2 dl Dansukker strösocker
  • 75 g skållad sötmandel i halvorna
  • Instruktioner

    1. Krakelerade hårda, tjocka kakor. Degen bör vila minst ett dygn innan den bakas ut.
    2. Koka upp vatten och sirap. Häll det hett över fettet. Rör tills fettet smält. Låt blandningen kallna. Rör ner bikarbonat, kryddor och större delen av mjölet. Arbeta ihop degen.
    3. Täck med resten av mjölet. Låt degen stå kallt minst ett dygn. Mät upp farinet och strösocker på bakbordet. Lägg på degen. Arbeta in sockret. Rulla ut degen till längder och skär dem i bitar. Forma dem till runda kakor. Lägg dem på plåt och garnera med sötmandel. Grädda kakorna i 20 minuter i svag ugnsvärme, 150 grader. Låt pepparkakorna kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Ingefära
    "Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...

    Alla hjärtans dag
    14:e februari är det dags för alla hjärtans dag. Alla hjärtans dag,...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben