En amerikansk variant istället för de klassiska pepparkakorna till jul!
Ingredienser
1 dl vatten
2 dl Dansukker ljus eller mörk sirap
300 g smör eller margarin
1 msk bikarbonat
Rivet skal av en citron
2 msk ingefära
Ca 11 dl vetemjöl (660 g)
2 dl Dansukker brun farin strö
2 dl Dansukker strösocker
75 g skållad sötmandel i halvorna
Instruktioner
- Krakelerade hårda, tjocka kakor. Degen bör vila minst ett dygn innan den bakas ut.
- Koka upp vatten och sirap. Häll det hett över fettet. Rör tills fettet smält. Låt blandningen kallna. Rör ner bikarbonat, kryddor och större delen av mjölet. Arbeta ihop degen.
- Täck med resten av mjölet. Låt degen stå kallt minst ett dygn. Mät upp farinet och strösocker på bakbordet.
Lägg på degen. Arbeta in sockret. Rulla ut degen till längder och skär dem i bitar. Forma dem till runda kakor.
Lägg dem på plåt och garnera med sötmandel.
Grädda kakorna i 20 minuter i svag ugnsvärme, 150 grader. Låt pepparkakorna kallna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Ingefära
"Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...
Alla hjärtans dag
14:e februari är det dags för alla hjärtans dag.
Alla hjärtans dag,...