Amoz läckra kalkongratäng.

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Kände för att göra en lite magrare gratäng till fredagsmyset så detta blev resultatet. Riktigt god och dessutom laktosfri.

Ingredienser

  • 400 g kalkonfilé
  • Ca 10 cm purjolök
  • ½ röd spetspaprika
  • ½ mogen mango
  • 1 brk kokosmjölk, 400 ml
  • 200 g laktosfri lätt crème fraiche
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm curry
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Ta bort ev.hinnor på kalkonfilén och skär den i cm-tjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet lätt. Lägg dem i en ugnsfast form. Skiva purjo och paprika och fräs samman en stund. Fördela grönsakerna över köttet. Vispa ihop kokosmjölk, crème fraiche, mango chutney, soja, ingefära, chilipulver och curry. Häll det ovanpå kött och grönsaker. Skär mangon i bitar och fördela överst. Sätt in formen i 175°C ca 15 min.
    2. Servera helst risnudlar till och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wirran 11 februari 2011

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben