Amoz marinerade paprikor.

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 dag 10 minuter

Kände för att experimentera lite i köket och gjorde dessa supergoda paprikor som är utmärkta att servera till grillat eller till vilken varmrätt som helst.

Ingredienser

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk vitlökspeppar
  • 1 tsk provencalisk örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Ansa paprikorna och skär dem i lagom stora bitar. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll över paprikorna. Vänd runt dem och ställ dem i kylen ca 1 dygn. Vänd runt några gånger under tiden.
    2. När ni ätit upp paprikorna kan ni med fördel använda marinaden en gång till under förutsättning att ni bevarar den kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben