Amoz smarriga kycklingsallad med avocadoröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kände för att göra en lite annorlunda sallad än jag brukar, så detta blev resultatet. Hoppas ni vill prova den!

Ingredienser

  • Ca 300 g innerfilé på kyckling
  • 1 pkt tärnad bacon, 140 g
  • 1 pkt färska tortellini med champinjonfyllning ( alt. soltorkad tomat ) 250 g
  • 1 dl olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 kruka krussallad
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ gurka
  • 10-12 cocktailtomater
  • 1-2 dl oliver ( gärna vitlöksfyllda )
  • 1-2 dl fetaost i tärningar
  • Ca 10 cm purjolök
  • Avocadoröra
  • 3 mogna avokador
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 dl gräddfil ( beroende på hur tjock man vill ha röran )
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär den tinade kycklingfilén i lagom stora bitar. Blanda samman olja, balsamvinäger, kalvfond, honung och kryddorna. Vänd ner kycklingbitarna i marinaden och låt dra några minuter. Stek baconet knaprigt och lägg det på en tallrik så länge. Använd fettet efter baconet till kycklingen som du bryner med marinad tills det fått fin färg, är genomstekt och att marinaden försvunnit. Låt det kallna på en tallrik. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tortellinin, låt det koka 3-4 min. Häll av vattnet och låt de kallna. Ansa och skär sallad, paprikor, gurka och purjo i lagom bitar. Dela tomaterna mitt itu. Varva grönsaker, kött, pasta, oliver och ost i en salladskål.
    2. Mosa avokadon och blanda med pressad vitlök, gräddfil och kryddor. Kör gärna med mixerstav så röran blir len och fin.
    3. Servera röran till salladen tillsammans med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben