Anaholms kasslergratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod och lätt att göra.

Ingredienser

  • Kassler
  • 5-8 potatisar
  • 1 zuccini
  • 1 purjolök
  • 2 grillade paprikor i olja
  • 2-3 tomater
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Ostsås - Sauce Mornay
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 4-5 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • (riven muskot)
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl herrgårdsost
  • 1-2 äggulor
  • 1-2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Kasslern skäres i skivor och strimlas.
    2. Potatis, zuccini, purjolök, paprikorna samt tomaterna skivas.
    3. Lägg allt i en smord form, salta och vitpeppra lite.
    4. Ostsåsen: Smält smöret i kastrullen, tillsätt vetemjölet och vispa det slätt. Häll i mjölken lite i taget och vispa hela tiden så det inte blir några klumpar. Smaka av med salt och vitpeppar.
    5. Klicka sedan därefter, under vispning, ned 1-2 msk smör och häll i 1 dl av lika delar riven parmesan och herrgårdsost. Vispa samman 1-2 äggulor med 1-2 msk grädde och vispa ned i den sjudande åsen. Låt inte såsen koka.
    6. Häll över såsen på grönsakerna i formen och strö på lite extra ost.
    7. Grädda i ugn 200 grader till potatisen är färdig.
    8. Servera gärna med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben