Ananas i romkolasås med färskostkokosglass

Serverar: 4 portioner

Känn Karibiens bris i denna goda dessert. Glassen blir hård, så låt den gärna stå två timmar i kyl före servering.

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • 5 äggulor
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • 100 g naturell färskost
  • Ananas
  • 1 ananas
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk smör
  • ½ dl mörk rom
  • Garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.
    2. Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.
    3. Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till en simmig konsistens på hög värme i 5 ca minuter.
    4. Rosta kokosflingorna i en het torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ur kärnorna. Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäpplekärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben