Ananas med nötmaräng

Serverar: 4 portioner

Det här är en efterrätt för den som vill ha något riktigt sött och gott. Uppläggningen kan också bli mycket vacker - en ananasbädd överdragen med ett marängtäcke på en färgglad spegel av hallonsås.

Ingredienser

  • 8 ananasringar från burk
  • 1 äggvita
  • 6 msk socker
  • 1 krm citronsaft
  • Rivet skal av 0.25 citron
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 2-3 msk vatten
  • Ev 1-2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Låt ananasringarna rinna av och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
    2. Vispa upp äggvitan med 2 msk socker och citronsaft till ett riktigt fast skum.
    3. Riv av den yttersta delen på citronskalet och hacka nötterna. Blanda ner allt i äggvitan. Vänd ner resten av sockret med långa tag.
    4. Lägg marängsmeten på en stor spritspåse och spritsa den på ananasen. Grädda ananasen i 225 grader ca 6 minuter eller tills den fått fin färg.
    5. Kör hallonen i matberedare med vattnet. Sila såsen och smaksätt ev med socker. Lägg upp ananasskivorna på ett fat och häll hallonsåsen runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben