Det här är en efterrätt för den som vill ha något riktigt sött och gott. Uppläggningen kan också bli mycket vacker - en ananasbädd överdragen med ett marängtäcke på en färgglad spegel av hallonsås.
Ingredienser
8 ananasringar från burk
1 äggvita
6 msk socker
1 krm citronsaft
Rivet skal av 0.25 citron
2 msk hackade hasselnötter
Hallonsås
250 g frysta hallon
2-3 msk vatten
Ev 1-2 msk socker
Instruktioner
- Låt ananasringarna rinna av och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
- Vispa upp äggvitan med 2 msk socker och citronsaft till ett riktigt fast skum.
- Riv av den yttersta delen på citronskalet och hacka nötterna. Blanda ner allt i äggvitan. Vänd ner resten av sockret med långa tag.
- Lägg marängsmeten på en stor spritspåse och spritsa den på ananasen. Grädda ananasen i 225 grader ca 6 minuter eller tills den fått fin färg.
- Kör hallonen i matberedare med vattnet. Sila såsen och smaksätt ev med socker. Lägg upp ananasskivorna på ett fat och häll hallonsåsen runt om.
Liknande recept
Kommentarer (0)