Ananas med nötmaräng och hallonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är en efterrätt för den som vill ha något riktigt sött och gott. Uppläggningen kan också bli mycket vacker - en ananasbädd överdragen med ett marängtäcke på en färgglad spegel av hallonsås.

Ingredienser

  • 1 burk ananasringar, 8 st
  • 1 äggvita
  • 6 msk socker
  • 1 krm citronsaft
  • Rivet skal av 1/4 citron
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • Hallonsås
  • 1 pkt frysta hallon
  • 2-3 msk vatten
  • Ev 1-2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Låt ananasringarna rinna av och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Vispa upp äggvitan med 2 msk socker och citronsaft till ett riktigt fast skum.
    2. Riv av den yttersta delen på citronskalet och hacka nötterna. Blanda ned allt i äggvitan och vänd ned resten av sockret med långa tag.
    3. Lägg marängsmeten i en stor spritspåse och spritsa den på ananasen. Grädda i 225° ca 6 minuter eller tills marängen fått fin färg.
    4. Kör hallonen i matberedare eller mixer med vattnet. Sila såsen och smaksätt ev med socker. Lägg upp ananasskivorna på ett fat och häll hallonsåsen runtom.
    5. Servera utan tillbehör eller ev med litet vispad grädde. Till fest kan du servera ananasen med grädde smaksatt med punsch.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben