Ananas med tosca

Har serverat detta både som dessert med lite vaniljglass och som en avslutning på middag, lite ljumna med vispad grädde och en liten kopp starkt kaffe.

Ingredienser

  • 1 burk ananas i ringar (ca 800 g)
  • Toscaglasyr
  • 100 g smör
  • 2 dl hackad mandel (100 g)
  • 6 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt ananasringarna rinna av. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull, koka upp smeten och låt sjuda 1 minut. Bred glasyren på ananasringarna. Sätt in plåten på mittersta falsen tills knäckglasyren stelnat, ca 20 min.
    2. Tips: Kan serveras med en klick god jordgubbssylt mitt i hålet på varje ring.
    3. Kan inte frysas

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben