Har serverat detta både som dessert med lite vaniljglass
och som en avslutning på middag, lite ljumna med vispad grädde och en liten kopp starkt kaffe.
Ingredienser
1 burk ananas i ringar (ca 800 g)
Toscaglasyr
100 g smör
2 dl hackad mandel (100 g)
6 msk strösocker
3 msk vetemjöl
2 msk grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Låt ananasringarna rinna av. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull, koka upp smeten och låt sjuda 1 minut. Bred glasyren på ananasringarna. Sätt in plåten på mittersta falsen tills knäckglasyren stelnat, ca 20 min.
- Tips: Kan serveras med en klick god jordgubbssylt mitt i hålet på varje ring.
- Kan inte frysas
Liknande recept
Kommentarer (0)