Ananas med toscasmet

Serverar: 4 portioner

Förbered frukt och toscasmet i förväg och gratinera vid servering. Både glass och vispad grädde passar till denna enkla, men ack så goda efterrätt!

Ingredienser

  • 2 små ananas
  • Täcke
  • 2 påsar mandelflis
  • ½ dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ingredienserna till täcket i en kastrull. Sjud till smöret smält.
    3. Dela ananasen på längden och snitta fruktköttet i bitar.
    4. Lägg i form och fördela smeten över.
    5. Sätt in mitt i ugnen 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Merica78 30 december 2012

    Superbra, god och enkel efterrätt! Lätt att göra vid oväntat besök. Gjorde den igår med färsk ananas. Idag fick jag ta vad jag hade. Äpple, banan, kiwi, apelsin och konserverad ananas. Blev väldigt populärt igen :-) Färsk frukt är att föredra framför konserverad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben