Ananaskaka med mandel

Serverar: 20-24 portioner

Oerhört saftig, mjuk och god kaka med ananas och hackad mandel.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1/3 ananas, skuren i små bitar eller 2 dl krossade ananas, avrunnen
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sötmandel
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna ca 20x30 cm.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och vispa en stund till. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, mjöl, ananas och mjölk. Blanda ihop till en smet. Hacka mandeln i grova bitar och blanda ner den i smeten.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.
    4. Servera rutorna med lite florsocker över som de är eller med vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben