Ananaskaka med cocostäcke

Serverar: 30 portioner

Lite annorlunda ananaskaka. Jag brukar göra dubbel sats av glasyren.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl krossad ananas (jag brukar ta mer)
  • Glasyr
  • 2 msk smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl cocosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker och rör ner vatten och mjölet som blandats med bakpulvret.
    2. Häll smeten i en väl smord och bröad form (25x40 cm) och grädda kakan i 200° i 20 minuter.
    3. Låt ananasen rinna av lite och bred den över kakan.
    4. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under vispning. Låt glasyren sjuda men inte koka!
    5. Bred glasyren över ananasen, sätt in kakan i samma ugnsvärme några minuter tills glasyren fått färg.
    6. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben