Den här lättbakade kakan är lika god som en tårta och kan varieras med olika frukter. Med vispad grädde eller vaniljsås till blir kakan extra festlig. Vi bakade upp och ner-kakan med ananasringar. Annan frukt som passar bra är päronhalvor, persikor, aprikoser och plommon.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
I formen
2 msk smör eller margarin
3 msk farinsocker
ca 4 ananasringar
ca 7 cocktailbär
Instruktioner
- Ugn: 150°
- Smält farinsockret tillsammans med 2 msk fett i en stekpanna av gjutjärn. Häll det i botten på en smord form eller låt det vara kvar i stekpannan om du kan baka kakan i den.
- Placera ananasen i smeten och lägg ett bär i varje ring.
- Rör fett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.
- Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner detta i äggsmeten. Häll smeten över frukten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Pröva med en sticka, den ska vara torr när kakan är färdig. Låt kakan stå en stund innan den försiktigt stjälps upp. Bjud gärna vaniljsås eller vispad grädde till.
Liknande recept
Kommentarer (0)