Upp och ner kaka

Serverar: 8-10 portioner

En klassisk amerikansk kaka som helt enkelt heter Upside down-cake, namnet kommer av att man vänder upp och ner på kakan när man bakat den och får då toppingen överst! Lätt att göra och himmelskt god!

Ingredienser

  • Toppingen
  • 50 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 6 skivor ananas
  • 12 cocktailbär
  • Sockerkakssmeten
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Toppingen: Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen.
    2. Sockerkakssmeten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). Stjälp upp kakan och låt den svalna.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    azlan_lena 27 mars 2008

    en suverän klassiker blir bara godare o godare en klick grädde till inte helt fel

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben