450 g avrunnen krossad ananas (spara 1 dl av juicen)
1 1/4 dl kokos
1 dl farinsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det
häll mjölet i en form. Gör en grop i mitten.
Smält smöret och sockret i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Flytta kastrullen från värmen.
Blanda ägg och den sparade juicen i en skål. Häll smör och äggblandningen i mjölet. Rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.
Lägg med sked sked hälften av smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan täck med blandningen av ananas, kokos, farinsocker.
Häll på resten av smeten ovanpå och jämna till ytan. Grädda 1 timme eller tills provnål kommer ut torr sedan den stuckits ner i mitten av kakan. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp att kallna på bakgaller.
Servera den varm eller kall med vispad grädde eller vaniljsås eller vaniljglass