Ananaskaka

Tid: 1 timme 25 minuter

Den bästa ananaskakan

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g osaltat smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 lättvispade ägg
  • 450 g avrunnen krossad ananas (spara 1 dl av juicen)
  • 1 1/4 dl kokos
  • 1 dl farinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Pensla en 23 cm bakform med smält smör eller olja. Klä formen med smörpapper och pensla det häll mjölet i en form. Gör en grop i mitten.
    3. Smält smöret och sockret i en liten kastrull på svag värme och rör tills sockret är löst. Flytta kastrullen från värmen.
    4. Blanda ägg och den sparade juicen i en skål. Häll smör och äggblandningen i mjölet. Rör med träsked tills det är blandat, inte för mycket.
    5. Lägg med sked sked hälften av smeten i den iordninggjorda formen och jämna till ytan täck med blandningen av ananas, kokos, farinsocker.
    6. Häll på resten av smeten ovanpå och jämna till ytan. Grädda 1 timme eller tills provnål kommer ut torr sedan den stuckits ner i mitten av kakan. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp att kallna på bakgaller.
    7. Servera den varm eller kall med vispad grädde eller vaniljsås eller vaniljglass

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben