Ananaskaka med hasselnötter

Serverar: 1 portioner

Gott med ananas

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl ananaskross
  • rivet skal av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Rör ner ananaskross och rivet citronskal. Blanda mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner även det i smeten. Rör alltihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 40-45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter. Går att frysa.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (1)

    gittan47 31 mars 2008

    Hej gorde din kaka i heljen den var väldigt god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben