Ananaskaka med kokos

Serverar: 25-30 portioner

Härligt frisk och mycket god mjuk kaka. Har tyvärr ingen bild.

Ingredienser

  • 1 burk krossad ananas, ca 250 g avrunnen frukt
  • 200 gram smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 gram kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • Saften av ½ citron
  • Citronglasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1-1 1/2 msk pressad citron
  • Kokos
  • Strimlor av citronskal
  • Instruktioner

    Häll ananasen i ett durkslag och låt den rinna av väl. Rör smör och socker pösigt. rör i ett ägg i taget, blanda om väl mellan varje ägg. Blanda mjöl, kokos och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda sist i citronsaft och ananas. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna i formen. Garnering: Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det på kakan och garnera med kokos och citronskal.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben