Ananaskaka

Serverar: 10-12 portioner

En riktigt krämig kaka med ananas, citron och nötter. MUMS!

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl ananaskross
  • rivet skal av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    Ugn: 175° 1. Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. 2. Rör ner ananaskross och rivet citronskal. Blanda mjölet med bakpulver och nötter. Rör ner även det i smeten. Rör alltihop till en jämn smet. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna. 4. Rör ut florsockret med citronsaften. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över finhackade nötter. Går att frysa.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3
    30 min
    7-8
    1

    Kommentarer (5)

    Annlis 19 maj 2008

    Bakade din ananaskaka, måste säga att den blev jättegod. Kommer defintivt göra den fler gånger. Ha en bra dag Kram Annlis

    gittan47 6 augusti 2008

    Hej har provat din annanaskaka underbart god med lite gräddklik till ger dig 5 av 5 möjliga poäng

    JanBratt 14 september 2008

    Ska prova att göra din ananaskaka som verkar mycket god

    kekke46 9 juni 2010

    Hej! Ska pröva din Ananaskaka idag den verkar god. Älska långpannekakor. Kommer igen med en komentar.

    gds877 11 september 2010

    Gott uppskattades av alla i familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben