Ananastårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvlig dessert. Frisk smak av ananas och citron. Då den ska vila ett dygn i kylskåpet kan man göra den i förväg.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g (3 1/4 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g (3/4 dl) strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g kesella
  • 225 g (2 1/2 dl) strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rom
  • Saften av 1 1/2 citron
  • Skal av 1 citron
  • 1 brk (800g) hela ananasskivor
  • 1 dl ananasspad från burken
  • 15 g (2 1/2 - 3 tsk) gelantinpulver
  • Dekoration
  • Myntablad el. citronmeliss
  • Ugn 175 grader
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda mjöl och bakpulver väl. Knåda ihop med resten av ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i botten ac en pajform med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt svalna.
    2. Fyllning: Lägg gelantinpulvret i 3 msk vatten i en kopp. Låt svälla några minuter.Vispa grädden. Rör ner kesellan, socker, vanilj, rom, citronskal och saften. Ta upp och dela ananasringarna i bitar. Tillsätt dem o ananasspad. Ställ koppen med gelantin i en gryta med hett vatten. rör tills gelantinet smält. Låt svalna något. Häll ner gelatinet under kraftig omrörning Häll krämen i formen och täck över med plast. Låt tårtan stå i kylskåp tills fyllningen har stelnat det tar ett dygn. Garnera med mynta el. citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben