Ananastårta

Serverar: 15 portioner

Med smak av ananas, kokos och choklad. Mmmm...

Ingredienser

  • Bottnar
  • 500 g mandelmassa
  • 2-3 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 dl marsán- eller vaniljkräm
  • 3 dl vispgrädde
  • 3-4 skivor konserverad ananas, ca 567 g
  • Garnering 1 (marsipanrullar)
  • 125 g gul marsipan
  • 125 g blockchoklad
  • Garnering 2 (kokosgrädde)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk riven kokos
  • Garnering 3
  • Resten av ananasskivorna från burken
  • 4-5 röda coctailbär
  • Smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Markera 3 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper.
    2. Riv mandelmassan grovt.
    3. Blanda den med äggvitorna till bredbar konsistens.
    4. Bred ut smeten på bakplåtspappren.
    5. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 200°C, ca 8 minuter eller tills de ser torra ut.
    6. Låt bottnarna svalna innan du lossar dem.
    7. Lägg samman dem med marsánkräm, vispad grädde och finskurna ananasskivor.
    8. Kavla ut marsipanen mellan plastfoliebitar. Ta med mått ut runda plattor, ca 8 cm i diameter. Rulla samman dem. Doppa en av ändarna i smält choklad.
    9. Vispa grädden till fast skum. Blanda i kokos. Bred det mesta av grädden ovanpå och runtom kanten på tårtan.
    10. Spritsa en gräddkrans mitt på tårtan. Garnera med ananasbitar, marsipanrullar och halverade coctailbär. Ringla till sist över lite smält choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben