Ananastårta

Serverar: 8-10 portioner

Denna härliga fruktiga och saftiga tårta bakar du i ett nafs. Vad passar väl bättre en ljummen sommarkväll i bersån tillsammans med goda vänner?

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 300 g avrunna ananasringar eller bitar
  • Ca ½ dl ananasspad
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 250 g valfria bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    2. Smält smöret på svag värme. Blanda det smälta smöret med ananasspadet. Rör ner blandningen i smeten.
    3. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Om du först smörjer formen glider inte papperet.
    4. Lägg ut ananasen på bakplåtspapperet. Fördela sedan smeten över frukten. Grädda kakan ca 25 minuter.
    5. Ta ut kakan och låt den svalna. Stjälp upp den på en bricka eller liknande. Det blir extra fint om kakan läggs på ett tårtpapper. Låt kakan svalna.
    6. Vispa grädden med florsockret och bred ut på kakan. Dekorera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mysticdream 2 december 2012

    Det står att bakpulver ska vara med, men inte hur mycket????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben