Denna härliga fruktiga och saftiga tårta bakar du i ett nafs. Vad passar väl bättre en ljummen sommarkväll i bersån tillsammans med goda vänner?
Ingredienser
Botten
3 ägg
2 dl råsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g smör
300 g avrunna ananasringar eller bitar
Ca ½ dl ananasspad
Garnering
3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
250 g valfria bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
- Smält smöret på svag värme. Blanda det smälta smöret med ananasspadet. Rör ner blandningen i smeten.
- Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Om du först smörjer formen glider inte papperet.
- Lägg ut ananasen på bakplåtspapperet. Fördela sedan smeten över frukten. Grädda kakan ca 25 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna. Stjälp upp den på en bricka eller liknande. Det blir extra fint om kakan läggs på ett tårtpapper. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden med florsockret och bred ut på kakan. Dekorera med färska bär.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det står att bakpulver ska vara med, men inte hur mycket????