Ananastårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Lite tidskrävande innan man blir van men väl värd att lära sig.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl vatten
  • 4 blad gelatin
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 dl ananas spad
  • Saft av 1 citron
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl krossad ananas
  • Instruktioner

    1. Smält fettet. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Tillsätt fett och vatten. Grädda i form med lös botten 175 grader i ca 35 minuter.
    2. Lägg gelatinet i vatten. Vispa gulor och socker. Smält gelatinet och tillsätt spadet, citronsaften och vispa ner blandningen i gulorna. Vispa vitor och grädde var för sig. Blanda ner grädden i äggkrämen och vänd sedan försiktigt ner vitorna.
    3. Dela i tre bottnar. Bygg tårtan i formen och låt den "stelna" på svalt ställe. Garnera med grädde och ananasbitar tex.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben