Ananastortilla med glass och passionfruktsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel men modern efterätt. Kan serveras på bufféer eller till fin middager! Har kul med receptet och kan prova med andra frukter, tex äpple, päron till och med plommon!

Ingredienser

  • 1 ananas, färsk
  • 2 banan
  • 2 msk smör
  • 4 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • 4 vetetortilla
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk socker
  • Passionsfruktsås
  • 4 passionsfrukter
  • 4 tsk florsocker
  • 2 tsk citruslikör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala ananasen och bananen och skär i bitar. Fräs ananasen i smör. Rör i socker, kanel och banan. Låt fräsa knappt en minut.
    3. Lägg frukten på tortillabrödet och rulla ihop. Lägg rullarna på en plåt. Pensla med ägg och strö sockret över.
    4. Grädda i ugnen tills rullarna börjar få färg, det tar cirka 5 minuter.
    5. Dela varje bit i två delar. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med florsocker och citruslikör. Garnera med en färsk jordgubb, en ananas trekant och lite citronmeliss

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben