Ananastortilla med glass och passionsfrukt

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • ½ färsk ananas eller ananas på burk
  • 1 stor banan
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 st vetetortilla (de stora)
  • ½ uppvispat ägg
  • 1 msk strösocker
  • Tillbehör
  • ½ liter vaniljglass
  • 2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skala ananasen och bananen, skär frukten i bitar.
    3. Fräs ananasen i smör i en stekpanna. Rör i socker, kanel och banan. Låt det fräsa i knappt en minut.
    4. Lägg frukten på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med ägg och strö över lite socker.
    5. Grädda i övre delen av ugnen tills rullarna börjar få lite färg, ca 5 minuter.
    6. Dela varje rulle i två eller fyra bitar. Servera fruktrullarna varma med vaniljglass toppad med innehållet i passionsfrukterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben