Ancis höstgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 6 timmar

Detta är ett riktigt långkok som jag lagar till på morgonen och sedan kokar hela dagen. Om du skär köttet själv så låt det inte bli för små bitar. Resultatet är det värt att vänta på!

Ingredienser

  • 500 g grytbitar eller annat mörkt kött
  • 2 gula lökar, i halvmånar
  • 1 morot, skuren i mindre bitar
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svamp (trattkantareller, gul kantarell, Karl Johan eller champinjoner)
  • 2-3 st soltorkade tomater, för att tillföra sötma
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vatten eller så att vattnet tillsammans med vinet täcker köttet
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i en stekgryta i lite olja. Ha gärna i en klick smör så att du ser att oljan är tillräckligt varm - köttet ska få färg! När köttet har fått färg har du ner alla grönsaker och svampen. Häll på vinet och vattnet. Krydda.
    2. Låt koka upp och sänk sedan plattan så lågt som möjligt MEN grytan ska småkoka. Låt småkoka under dagen. Grytan behöver minst 4-5 timmar för att smakerna ska gifta sig med varandra och att köttet blir härligt mört.
    3. Servera med kokt potatis och/eller sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben